Just nu författar jag inte alls utan ägnar mig åt att djupdyka i gamla texter och nya doktorsavhandlingar, på jakt efter brott som inte längre är brott.
I podden Obrottsligt berättar jag, tillsammans med journalistkollegan Agneta Stefansson, om forna tiders lagstiftning, och människor som drabbades...
Bibliotekstjänst var, som vanligt, snabbast, men idag kom Lotta Olssons omdöme i Dagens Nyheter. Numera är vi författare inte bortskämda med recensioner, så man får passa på att njuta.
Min nya bok finns nu ute i handeln, både som inbunden bok och ljudbok.
Köp och ladda ner!
Nu är det några månader sedan jag lämnade manus, i veckan kommer korrekturet från den skarpögda korrekturläsaren och nu ska baksidestexten beslutas. Utgivning i juli.
Nu är det snart dags. Den 31 januari har pjäsen om Vajlett och Rut premiär på Västerbottensteatern i Sarahuset i Skellefteå.
Valentin och Ketty har landat på bokmässan i Göteborg
Som medlem i Författarförbundet kan man söka vistelsestipendium till olika hus och platser. Tack vare ett sådant befinner jag mig nu i Kavalla, Grekland, i "Sverige-huset".
Igår kom den första recensionen av "Valentin och Ketty", den tredje boken i serien om Granträskåsen och Vajlett och Rut.
Nej, det går inte ännu att boka biljetter men ett schema för nästa vårs Vajlett och Rut-föreställningar är klart. Save the date!
Del tre av min serie om livet i Granträskåsen kommer snart.
Byn får två nya invånare - Valentin och Ketty som kommer från Värmland och det är Jesus Kristus själv som bjudit in paret. Åtminstone säger Valentin det.
Och kärlekshistorien mellan Vajlett och Rut är inte över.
Mina böcker om Granträskåsen (Vajlett och Rut + Roger och Rebecka) ska bli teater. Premiär på Västerbottensteatern i Skellefteå i januari 2024 och sedan turné i Riksteaterns regi.
Jo, preses betyder "ordförande i akademi", och det är precis vad jag blivit.
I lördags valdes jag till ordförande i Svenska Deckarakademin, en 51-årig institution vars uppgift är att arbeta för deckargenrens utveckling och kvalitet. Ett hedersuppdrag.
Nu är boken tryckt och ska finnas i bokhandeln nästa vecka. Samtidigt släpps ljudboken, inläst av Maria Lyckow.
Spännade.
Många intervjuer är också inbokade: P4 Extra tisdag em 15/3, Malou efter 10 i TV 4 onsdag 16/3 och GoKväll fredag 18/3.
Här kommer ett smakprov, det första kapitlet...
På lördag den 13 november deltar jag i Solna Bokmässa.
Kom och lyssna, prata och köp en bok eller två.
Onsdag 13/10 - lördag 16/10 kommer jag att vara på turné i Västerbotten. Kom och lyssna och prata! Ska bli trevligt att ses!
Bokproduktion sker i många olika steg. Fast manusarbetet inte är helt avslutat måste jag tillsammans med förläggaren bestämma mig för ett omslag och en text som beskriver boken.
Snart är det dags att packa väskan och ta tåget till Göteborg igen. En bokmässa, om än annorlunda. Kom med kroppen till mässan klockan 11.45 på lördag 25 september, eller boka upp dig för streamingtjänsten.
Jag är sekreterare i Svenska Deckarakademin. Vi är mest kända för att dela ut priser till Årets bästa svenska kriminalroman, Årets bästa översatta kriminalroman, Årets debutant och Spårhunden för bästa barndeckare.
I år fyller akademin - "med snille och blodsmak" - 50 år och det ska firas med en...
Äntligen!
Det känns passande att utbrista efter att ha läst Karin Alfredssons En rysk gentleman (Brombergs). Här är nämligen läkaren Ellen Elg, huvudperson i fem tidigare kriminalromaner, tillbaka efter tio år.
Kom till biblioteket i Ljusdal kl 18.00 onsdag den 8 september, så får vi ses.
Karin Alfredsson är aktuell med en ny bok med fokus på utsatta kvinnor i Ryssland – En rysk gentleman.
Efter nästan ett och ett halvt år av "tyvärr-men-ditt-besök-måste-ställas-in-pga-coronan" hoppas jag få åka till Linköping den 21 maj, för att prata om mina böcker. Utomhus eller inomhus spelar ingen roll. Bara att få träffa levande läsare kommer att bli ett jättelyft. Jag återkommer med detaljer.
Karin Alfredsson följer upp succén Skrik tyst så inte grannarna hör (nominerad till Årets bok 2018) med en relationsroman om två kvinnor i Västerbottens inland, i mitten på förra seklet. Om hur det var och är att tvingas bryta mot normen för att vara sann mot sig själv.